Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشکده غرب‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی صبح امروز با حضور مسئولان دانشگاه افتتاح شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، افتتاحیه پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با قرائت پیام علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد و با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سید مرتضی نبوی رئیس پژوهشکده غرب شناسی و سیدمحمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی صبح امروز در مجتمع دانشگاهی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی واحد تهران مرکزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ولایتی: بیانیه گام دوم انقلاب، طنینی نو در تحول آفرینی است

علی‌اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی به افتتاحیه این پژوهشکده گفت: تأسیس این پژوهشکده در دانشگاه آزاد اسلامی به مثابه یکی از بزرگ‌ترین نهاد‌های علمی و فرهنگی کشور، اقدامی موثّر در جهت پیشرفت پایدار و تقویت هویت اسلامی-ایرانی است.

رییس هیأت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این که غرب شناسی یک حوزه مطالعاتی گسترده و مرتبط با رشته‌های گوناگون است، تصریح کرد: هر چند حرکت‌های ضد استعماری از نیمه دوم سده نوزدهم به بعد، استقلال سیاسی بسیاری از مستعمرات را در پی داشت، اما اَشکال نفوذ علمی و فرهنگی استعمار نه فقط از میان نرفت بلکه در مقیاسی گسترده‌تر ادامه یافت و البته باید تاکید کرد که این نفوذ بیش از هر چیز در عرصه فرهنگ به ویژه ارزش ها، هنجارها، پسند‌ها و نماد‌ها که سازنده سبک‌های زندگی است، حضوری دائمی، فعال و مؤثّر دارد.

ولایتی اظهار کرد: غرب همراه با تکنولوژی و تولیدات صنعتی و کالا‌های فرهنگی خود، سطحی‌ترین و نازل‌ترین ارزش‌ها، باور‌ها و نماد‌هایی را ترویج می‌کند که هدف آن چیزی جز مصرف‌گرایی، لذت جویی، معنویت گریزی و نهایتاً پوچی و بی معنایی نیست و انقلاب اسلامی ایران، به ویژه رهبری بی بدیل امام خمینی (ره) و تداوم راه امام به پرچمداری حضرت آیت االله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله) رهبر معظم انقلاب اسلامی راه را بر تحول فکری و انقلابی بر پایه ارزش‌های اسلامی گشود و بسیاری از موانع را کنار زده است.

وی تأکید کرد: با الهام از فرمایشات و تأکیدات مکرر مقام عظمای ولایت در خصوص تفکر تحول آفرین که اخیراً در «بیانیه دوم انقلاب» طنینی نو یافته است، تأسیس مراکز تحقیقاتی به ویژه پژوهشکده‌های تخصصی در حوزه «غرب شناسی» ضرورتی مؤکد است. شناخت فرصت‌ها و چالش هایمان در ارتباط با غرب، از یک سو و بازشناسی ظرفیت‌ها و قابلیت هایمان، از سوی دیگر، می‌تواند در جهت محقّق ساختن هدف‌ها و آرمان‌های بلند انقلاب نقش موثّری ایفا نماید.

طهرانچی: چرخش تحول آفرین از دانشگاه آموزش محور به دانشگاه حل مسأله در دستور کار قرار دارد

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با تأکید بر اینکه باید از زاویه‌ای دیگر به نهاد دانشگاه در ایران توجه شود، گفت: در ایران نظام چند هزارساله علمی در حوزه تمدن وجود دارد که موضوعی غیرقابل انکار است و نباید از تاریخ علم و تمدن عظیم ایران غفلت شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه به عنوان نهاد برآمده از مدرنیته به کشور ما وارد شد، گفت: دانشگاه‌های ما به تبعیت از دانشگاه‌های کشور‌های غربی، فقط علوم غربی را اخذ کردند. در آن زمان برگزاری دوره‌های ۶ گانه اعزام به غرب در کشور آغاز شد و تحصیل کنندگان در غرب پس از برگشت به کشور به فکر راه اندازی دانشکده زبان و ادبیات غربی بودند.

طهرانچی افزود: در ایران آن زمان بدون مسأله یابی و دانستن این موضوع که پشت پرده راه‌اندازی دانشکده زبان و ادبیات غربی در اروپا و آمریکا چیست و چرا در دانشکده‌های شرق شناسی تأسیس می‌شود، نسبت به راه‌اندازی این دانشکده اقدام شد، در حالی‌که غرب با هدف شناخت و رصد شرق و جوهره فکری ملت‌ها، این دانشگاه‌ها را راه‌اندازی می‌کند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه‌های تبعی در کشور به دانشگاه‌های مستقل تغییر رویه دادند، ادامه داد: دانشگاه باید در خدمت جامعه و در راستای حل مسائل گام بردارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور در برخی موارد غفلت بزرگی داشته اند، گفت: دانشگاه باید افرادی را تربیت می‌کرد که تمدن غرب را که اختلاف بنیادین با تمدن ما دارد، با نگاه دقیق شناخته و بدون اینکه مقهور تمدن غربی شوند، به مقابله با آن بپردازند. البته نباید این غفلت تاریخی تکرار شود و لازم است در کنار نگاه به غرب، پژوهشکده شرق‌شناسی نیز راه‌اندازی شود.

طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی چرخش تحول آفرین از یک دانشگاه آموزش محور و مدرک گرا به دانشگاه حل مسأله و مؤثر در چارچوب نقش آفرینی اجتماعی را در دستور کار قرار داده است، افزود: محققان باید اصول اساسی تحقیق را که شامل دو مولفه «علم» و «عدم شیفتگی» است، بدانند و با جامعیت، بدون حب و بغض واقعیت این تمدن‌ها را به جوانان منتقل کرده تا اثرگذار باشد.

حدادعادل: شناخت غرب، سنگ بنای هر فعالیتی در ایران است

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در این مراسم گفت: تمدن غرب اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که با شناخت این تمدن بهتر می‌توان تصمیم گیری کرد. در حال حاضر برای انجام هر فعالیتی باید ابتدا شناخت کافی از غرب داشت.

وی با تأکید بر اینکه شناخت غرب، سنگ بنای هر فعالیتی در ایران است، گفت: البته غرب شناسی یا غرب زدگی تنها در حوزه سیاسی تعریف نمی‌شود، بلکه از نظر اجتماعی و فرهنگی نیز قابلیت بررسی دارد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه غرب زدگی عوامانه در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: این غرب زدگی نتیجه نشناختن غرب توسط خواص یعنی استادان و اندیشمندان است.

وی افزود: استادانی که قصد دارند در این پژوهشکده راهنمای دانشجویان باشند، باید خودشان غرب و آسیب‌های آن را به خوبی مطالعه کرده باشند. در فلسفه غرب همه چیز به انسان، عقل انسانی و تجربه اکتفا می‌کند؛ اما فلسفه در شرق تنها بر محور خدا پایه ریزی شده است.

آقامیری: راه‌اندازی پژوهشکده غرب شناسی در راستای مسأله محوری است

در ادامه این مراسم، سید محمودرضاآقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی با بیان اینکه در سال‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی در حال حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم و چهارم است، گفت: در ابتدا تمرکز دانشگاه بر آموزش محوری بود و سپس به انجام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی تبدیل شد.

وی افزود: ایجاد پژوهشکده غرب شناسی در همین راستا و برای انجام فعالیت‌های ملی و حرکت‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد، است.

آقامیری خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باید برای ثبت پایان‌نامه و رساله خود به سامانه پژوهشیار مراجعه کنند. در این سامانه موضوعات مورد تحقیق باید در راستای حل مسائل کشور باشد و پژوهشکده غرب شناسی نیز در همین راستا تأسیس و راه اندازی شده است. در سال گذشته ۲۰ پژوهشکده در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران راه‌اندازی شد.

نبوی: پژوهشگران برای شناخت فرصت‌ها و تهدیدها، باید افکار مربوط به غرب را مطالعه کنند

سیدمرتضی نبوی رئیس پژوهشکده غرب‌شناسی نیز در مراسم افتتاحیه پژوهشکده غرب شناسی با اشاره به اینکه نعمت‌های خداوند در ایران شامل نظام جمهوری اسلامی، استقلال، آزادی و نعمت رهبری و حضرت امام (ره) و ولایت است، گفت: مقام معظم رهبری منشاء تحولات دوران ما و هدایت بشر است.

وی ادامه داد: این پژوهشکده دو گروه پژوهشی دارد که در گروه اول، غرب و تحولات جهانی به صورت بنیادی و فلسفی بررسی و در گروه دوم، مطالعه کشور‌های آمریکا، انگلیس، فرانسه و اتحادیه اروپا انجام می‌شود.

رئیس پژوهشکده غرب‌شناسی خاطرنشان کرد: چشم‌انداز این پژوهشکده، وجود مرکزی برای شناخت علمی، بنیادی و راهبردی تمدن غرب، پیش بینی تحولات آینده و شناخت فرصت و تهدید‌های تمدن غرب برای استفاده از این تجربه در پی ریزی تمدن نوین اسلامی است که رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم به آن پرداختند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمد مهدی طهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی علی اکبر ولایتی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی امنای دانشگاه آزاد پژوهشکده غرب شناسی واحد تهران مرکزی زبان و ادبیات راه اندازی تمدن غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۶۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسینعلی سمیعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در مراسم گرامیداشت روز معلم از به وقوع پیوستن واقعی ارتباط صنعت با دانشگاه با راه‌اندازی یک کارخانه در این واحد دانشگاهی و اشتغال ۵۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه در فاز نخست خبر داد.

وی اضافه کرد: همیشه معتقد بودیم اگر می‌خواهیم در اهداف دانشگاه موفق باشیم باید به طور عملی با صنعت در ارتباط باشیم و این موضوع بسیار مهمی بود که از اول دنبال می‌کردیم و در این راستا جلسات مهمی با کارخانجات بزرگ شهرستان انجام شد و نهایتاً با یکی از بزرگترین هلدینگ‌های کشور توانستیم به تفاهم برسیم که اکنون اتفاق بسیار خوب و بزرگی رقم خورد که در راستای آن می‌توانیم مدعی باشیم یکی از معدود دانشگاه‌هایی هستیم که در داخل مجموعه دانشگاه کارخانه فعال راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود متذکر شد: این کارخانه‌ قرار است در هر شیفت ۵۰ نفر فعالیت کنند و در سه شیفت مشغول به کار است.

سمیعی با بیان اینکه افتخار ما این است که از فرزندان همین شهرستان در این کارخانه مشغول به کار شدند، افزود: نکته مهم‌تر این است که طبق تفاهمنامه‌ای که با هلدینگ بزرگ طب پلاستیک رقم خورد قرار بر این شد که ۵۰ دانشجو در این مجموعه صنعتی مشغول به کار شوند و این خود یعنی مصداق بارز اشتغالزایی از طریق دانشگاه.

وی، ایجاد امید به آینده برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود را یکی از مهم‌ترین ثمرات راه اندازی کارخانه در دانشگاه عنوان و تصریح کرد: اگر روزی ارتباط با صنعت در حد یک شعار بود امروز به واقعیت رسیده است و این تعامل ادامه دارد و در سطح وسیع‌تر انشالله انجام خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود بیان کرد: هدف عالی ما آموختن آداب صنعت برای راه‌اندازی خط تولید از طریق خود دانشگاه است و امیداریم با تعامل با صنعت و یافتن راه کار‌های مناسب این مهم نیز اتفاق بیفتد.

سمیعی افزود: نکته دیگری که دنبال آن هستیم راه‌اندازی سرای گردشگری در دانشگاه است که در آینده اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد؛ چراکه شاهرود در بین دو شهر مهم تهران و مشهد مقدس قرار داشته و ظرفیت بالایی برای اسکان مسافر وجود دارد، بنابراین یکی از ساختمان‌های بزرگ دانشگاه به این امر اختصاص داده شد که در حال اجرای زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی این ساختمان هستیم.

وی با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۲۵ میلیون مسافر از جلوی این دانشگاه عبور می‌کنند و در صورتی که امکان اقامت برایشان فراهم شود دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بهترین اقامتگاه برای آنها محسوب می‌شود، اظهار کرد: نکته دیگری که به جد دنبال آن هستیم بحث جذب دانشجوی غیرایرانی است که می‌توان از امکان گردشگری ذکر شده در این قضیه نیز استفاده کرد و مستندات این مهم نیز به وزارت علوم ارسال شده است و منتظر مراحل بعدی آن هستیم.

وی با تأکید بر اینکه رسالت اول دانشگاه آموزش است و در این راه باید تلاش کرد، گفت: یکی از هدف‌های مهم مجموعه تلاش برای جذب دانشجو است و این مهم اتفاق نمی‌افتد مگر با چند فاکتور از جمله اینکه اولاً داشته‌های فعلی را حفظ کرد و دوم برای همین تعداد دانشجویان به لحاظ کیفی و کمی بیشتر سرمایه‌گذاری کرد و در صورتی که رضایتمندی همین تعداد فعلی را حفظ کنیم انتهای آن منتهی می‌شود به افزایش تعداد دانشجو.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود متذکر شد: در کمیته هدایت تحصیلی و جذب افرادی با این کمیته همکاری داشتند که سمتی نداشتند، اما به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشم‌داشتی این همکاری را به بهترین نحو به انجام دادند که حاصل آن افزایش ۱۳ درصدی جذب دانشجو بود. در این راه تعامل بسیار خوبی با آموزش و پرورش رقم خورد و در اولین گام از ده‌ها نفر از مدیران و نیز مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شاهرود دعوت و جلسات توجیهی با آنان انجام شد و هدف ما این بود که این عزیزان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های دانشگاه را از نزدیک ببینند.

سمیعی عنوان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود امکانات بسیار خوبی وجود دارد، اما درب‌های دانشگاه باید به روی همه باز می‌شد تا از نزدیک این امکانات را ببینند. معتقدیم امکانات و سرمایه‌های این دانشگاه متعلق به همه مردم است و باید از آن استفاده کنند.

وی افزود: در گام بعدی بیش از ۲۰۰۰ دانش آموز از دانشگاه بازدید کردند و با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های دانشگاه آشنا شدند و این موجب شد تا با چشم باز اهداف و رشته تحصیلی آینده خود را انتخاب کنند. تعاملات مختلفی را با آموزش و پرورش میامی و بسطام نیز داشتیم و برای جذب دانشجو برنامه‌های خوبی در آینده اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • افتتاح نمایشگاه صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج