Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ابتدای این نشست داداندیش ضمن تشکر از حضور اعضاء بیان داشت: فناوری و روش های جدیدی در آموزش به منظور انگیزه دادن به دانشجویان برای درس خواندن و یادگیری بهتر، در دنیا استفاده می شود.

وی افزود: متاسفانه دانشجویان به خصوص در دروس علوم پایه مانند فیزیک و ریاضی ضعف دارند و این یکی از معضلات دانشگاه آزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از روشهای مناسب برای رفع آن، حل تمرین است و باید این کلاس ها به کمک اساتید متخصص و مجرب در کل رشته ها گسترش باید.

درادامه دژم، عضو هیأت علمی گروه فیزیک گفت: ما توانستیم برای دانشجویان هفته ای یک جلسه کلاس حل تمرین برگزار کنیم. بعد از یک ترم دانشجویانی که در این کلاس شرکت می کردند متقاعد شدند که برای آنها چقدر مهم است تا زمانی که یاد نگیرند و مساله را حل نکنند، نمی توانند درسها را پاس کنند، بخاطر همین هدف من این بود که دانشجویان چگونه مساله حل کنند درنهایت افرادی که شرکت کردند همه قبول شدند و بالاترین نمره متعلق به کسانی بودکه در کلاس حل تمرین شرکت کرده بودند.

دژم افزود: برای ترمهای آینده اگر امکان داشته باشد ما بتوانیم حل تمرین را بصورت مجازی داشته باشیم خوب است که البته این بصورت ایده است. یعنی کلاس حضوری باشد ولی حل تمرین به صورت مجازی برگزار شود تا با مشکلات نبود کلاس کافی و تداخل کلاس های حل تمرین با دیگر کلاسهای دانشجویان روبرو نشویم.
سپس داداندیش افزود: از شمسایی خواستم این موضوع را درکل رشته ها نهادینه کند، یعنی تجربه موفق چندساله خود در گروه عمران را قانونمند و به آیین نامه تبدیل کنند. در اینصورت می توانیم بر اساس آن دستیار آموزشی تعریف کنیم و از دانشجویان مستعد در دانشکده بعنوان دستیار آموزشی در رشته های مختلف استفاده کنیم.

در ادامه شمسایی ضمن ارائه گزارشی از جلسه حل تمرین و همچنین برگزاری دو کلاسی که بصورت PBL برگزار شد گفت: با توجه به برگزاری کلاس حل تمرین در گروه عمران در دروسی مانند استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، بتن، فولاد، سیالات، و مکانیک خاک، این ترم تصمیم گرفتیم این موضوع را قانون مند کنیم.

وی افزود: این روش تاثیراتش درکلاس های مجازی و دروس پایه دیده شده است. مانند تاثیر حل تمرین فیریک در استاتیک، یعنی به نوعی دانشجویان برای درس خواندن گروه تشکیل می دادند. این موجب شده دانشجویان کارگروهی انجام دهند و در دروس فنی (استاتیک و دینامیک) آمادگی بیشتری داشته باشند.

شمسایی گفت: دراین ترم بعلت کرونا که دروس را نتوانستیم بصورت حضوری برگزار کنیم و چند جلسه را بصورت مجازی برگزار کردیم توانستیم کلاسحل تمرین را هم برگزار کنیم.

وی در خصوص دو کلاس برگزار شده PBL گفت: در کارگاه آموزشی یک روزه که درتابستان سال گذشته برگزار شد، همه گروهها شرکت کردند، در رشته مهندسی عمران برای دروس اصلی، نمی توانستیم همه دروس را به صورت PBL برگزار کنیم وقرار شد بعضی از درسهای مدیریتی مثل مدیریت پروژه، مدیریت کارگاه را به صورت PBL برگزار کنیم. که از نکات منفی آن میتوان گفت که متاسفانه بدلیل افت سرعت اینترنت در پاییز و قطعی های مکرر آن مجبور شدیم به سیستم قدیمی برگردیم. من پیشنهادم این است که PBL را برای دروس کارشناسی ارشد شروع کنیم شاید بهتر باشد. چون درس روش تحقیق میگیرند خیلی کمک می کند بتوانند اطلاعات درست استخراج کنند.

در ادامه داداندیش پیرو صحبتهای شمسایی بیان داشت: انتخاب درس در PBL،سطح دانشجویان، تلاش استاد برای طراحی مسئله درس در PBL بسیار مهم است و ما در این حوزه سریع نمی توانیم به اصل مطلب برویم. هدف ما این است جریان آموزش را در دانشگاه شیرین کنیم و آن را منجر به یادگیری کنیم. می توان یک سرفصل را تبدیل به PBL کرد. و دانشجو لذت یادگیری راتجربه کند. ما باید سعی کنیم PBL را بومی سازی کنیم، برای بومی سازی راه حل ارائه دهیم.
سپس عالمی، عضو هیأت علمی گروه زبان، گزارش استفاده از روش PBL برای افزایش یادگیری زبان انگلیسی کارشناسی مهندسی عمران در ترم گذشته را تشریح کرد.

وی گفت: محوریت PBL دانشجو است و مهارت حل مسئله، برقراری ارتباط و کار تیمی را در کلاس تجربه می کنند، و این مهارتها را تقویت میکنند.

عالمی افزود: این جلسات طرح اولیه تحقیق و ابزار تحقیق را تهیه کردیم. نگرش دانشجویان را بر اساس جنیست و رشته آنها میخواستیم از هم تمیز بدهیم و هدف این بود که ببینیم نگرش آنها نسبت به روش PBL متفاوت است یا خیر ، بنابراین با ابزاری که تهیه شد طی یک ترم تحصیلی تاثیر PBL را دریادگیری زبان آنها بررسی کردیم.

درادامه اصغری، دانشجوی دکتری واحد که در این روش همکاری داشتند و مدرس زبان عمومی دردانشگاه هم هستند، با بیان اینکه در ترم گذشته برای یکی از کلاسها روش PBL را انتخاب کردیم گفت: بر اساس تجربه دانشجویان خیلی علاقه به حضور در کلاسهای زبان نشان نمی دهند و به دشوار بودن آن اشاره می کنند، بهمین خاطر این روش را در دو فاز اجرا کردیم فاز اول یک پرسشنامه طراحی کردیم، حدود 380 نفر جمع آوری و آنالیز کردیم و در فاز دو با 35 نفر دانشجویان رشته عمران که ترم یک و دو بودنداجرایی کردیم از اول ترم اینطور بود کلا سیستم را از حالت معلم محور خارج کرده و دانشجویان درگروههای 5 نفره به صورت گردهم نشستند ، از همان جلسه اول با ویدیو و اینترنت کانکشن به این ترتیب کلاس را پیش بردیم در این کلاس دانشجویان خودشان درس می دادند، مسئله ای را مطرح می کردیم وبعد آنها به دنبال راه حل آن بودند و تمرینهای مربوط به آن را حل می کردند.

به گفته وی این حالت باعث پیشرفت همه دانشجوها حتی دانشجوهای ضعیف شد. به نظر می رسد دانشجویان باید از ابتدای ورود به دانشگاه با PBL آشنا شوند و بستر مناسب به همراه تعیین پروژه های ترمیک مطابق با رشته دانشجو باشد.

سپس منصور، عضو هیأت علمی گروه کامپیوتر هم گزارشی از کلاس مباحث ویژه دو و چالشها، محدودیتها و رویکردهای بکار گرفته شده در رشته مهندسی کامپیوتر ارائه کرد دلیل آنکه دانشجویان از ترم ۶ به بعد این درس را انتخاب می کنند این است که پختگی لازم را برای پیاده سازی روش PBL داشته باشند.
وی افزود: تقریبا 50 درصد کلاس به صورت کلاسیک اداره می شود منتهی تکالیف به صورت PBL هستند، در واقع چالشی هست که آیا پیاده سازی روش ما گروه محور باشد یا نباشد، زمینه های مدنظر گرفته شده در این درس، زمینه های جدید اپلیکیشن های کامپیوتری است. نکته این است که دروس برنامه نویسی یک سری ویژگیهای ذاتی دارند ارائه PBL یا مسئله محور را مناسب می کند.
عضو هیات علمی واحد تهران غرب بیان داشت: در شناسایی مسئله و طرح مسئله، اگر یک مسئله مشترک دراختیار دانشجویان قرار گیرید می تواند بهتر باشد. ابتدا دانشجویان از پروژه های بزرگ ترس و واهمه دارند.

باتوجه به تجربه ای که درطول تدریس به وجود آمده، برای از بین ترس، در واقع بخشی از زمان کلاس تخصیص داده شود به مفاهیم دریک زمینه، کم کم دانشجو موضوعی که مورد علاقه خودشان است انتخاب کرده و بعد چه پروژه ای را انتخاب کنند در یک جلسه کلاسی پیاده سازی آن را به سایر دوستانشان آموزش دهند.
چارچوبی مشخص شد که دانشجو باید یک سری مهارتها و دانش ها را خودش یاد بگیرد نه به صورت گروهی، اگر لازم دانست خود به تنهایی از افراد دیگر کمک گرفته و تیم سازی کند، نکته این است چون ارزیابی ما در دانشگاه آزاد بصورت فرد محور است مشکل داریم که بصورت تیم محور دانشجویان را پیش ببریم و ارزیابی کنیم.
در پایان این جلسه دکتر شریفی ضمن تشکر از حاضرین، پیشنهاد برگزاری یک سمینار عمومی در حوزه PBL به صورت مجازی را مطرح کرد. و حاضرین در خصوص پیاده سازی آموزش بر مبنای حل مسئله (PBL) پس از ارائه نظرات و پیشنهادات به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام /

167 / 167 سرای نوآوری دانشگاه آزاد تهران غرب پروین داداندیش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سرای نوآوری دانشگاه آزاد تهران غرب دانشگاه آزاد برگزار کنیم صورت مجازی پیاده سازی برگزار شد حل تمرین صورت PBL

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کامبیز نرماشیری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در جلسه تجلیل از استادان و معلمان واحد زاهدان ضمن تبریک روز معلم با اشاره به منزلت و جایگاه معلم در عرصه توسعه و تعالی جامعه، گفت: معلم با داشتن شغل انبیا الهی نقش مهم و اساسی در حوزه تعلیم و تربیت بر عهده دارد و در جامعه انسانى، اساسى‌ترین کار، تعلیم و تربیت است.

وی با اشاره به پتانسیل‌های منابع انسانی و ظرفیت اساتید استان سیستان و بلوچستان، عنوان کرد: انسان‌سازی یکی از رسالت‌های بنیادین معلم است که در تعالیم اسلامى هیچ چیز با آن برابرى نمى‌کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: مدرسه و دانشگاه کارخانه انسان‌سازی است و استاد و معلم با آموزش و پرورش استعدادها، بستر این موضوع را فراهم می‌آوردند.

نرماشیری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی استادان استان سیستان و بلوچستان باید سمت بالفعل کردن ظرفیت‌های این استان گام برداشت، عنوان کرد: در این استان ظرفیت‌های بالقوه بسیاری برای اینکه به بالفعل تبدیل شود وجود دارد که دانشگاه می‌تواند با بهره‌مندی از اساتید متخصص و متعهد در این مهم، موفق عمل کند.

در بخش پایانی این مراسم از استادان منتخب، استاد مشاوران و اساتید فعال بسیجی تقدیر شد.

فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در مزار شهدای گمنام واحد زاهدان با این شهدای والامقام تجدیدمیثاق کرد.

در این مراسم خیرمقدم توسط فرزند شهید پودینه از دانش‌آموزان مدارس سمای دخترانه زاهدان انجام و سرود سلام فرمانده جدید توسط گروه سرود مدرسه دخترانه سما زاهدان اجرا شد.

از دیگر برنامه‌های انجام شده در سفر یک روزه معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به واحد زاهدان، دیدار و نشست‌های صمیمی با استادان همیار فرهنگ، دانشجویان کانون‌ها، نشریات، تشکل‌ها و اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما و حضور در مراسم تجلیل از مقام شامخ معلم در مدارس سمای زاهدان و همچنین دیدار با خانواده مرحوم علیرضا سرگلزایی هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و تسلیت و تقدیر از زحمات آن مرحوم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • افتتاح نمایشگاه صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد