Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، کمک به صنعت گردشگری و هتلداری در راستای خلاقیت‌های ذهنی و نوآوری را از اهداف جشنواره گردشگری خوراک در این واحد دانشگاهی دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برگزاری جشنواره‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی توسط کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی موجب هم‌افزایی دانشجویان و فراهم شدن بستری برای شکوفا شدن استعدادهای آنان است که در دانشگاه‌های مختلف دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برای ششمین سال است که موفق شده جشنواره گردشگری خوراک را برگزار کند و دانشگاهیان را به این برنامه جالب و باهیجان همراه کند که استقبال خوب دانشجویان از این جشنواره گواه این مدعاست.

برای جویا شدن از اهداف و برنامه‌های جشنواره گردشگری خوراک با پروین داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید. 

انگیزه اقتصادی برای سرمایه‌گذاری ملی با برگزاری جشنواره گردشگری خوراک

آنا: درباره جشنواره گردشگری خوراک که یکی از رویدادهای موفق واحد تهران غرب است، توضیح بفرمایید.

داداندیش: امروزه بسیاری از کشورهای جهان میراث فرهنگی خود را از طریق برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها معرفی می‌کنند. رویداد گردشگری خوراک نیز از این نوع رویدادهاست که تأثیر بسزایی در حفظ و تحلیل فرهنگ و سبک زندگی جوامع و ارتقای تصویر مقاصد گردشگری دارد، همچنین این رویدادها انگیزه اقتصادی و تجاری برای سرمایه‌گذاری ملی و منطقه‌ای ایجاد می‌کند.

از سال ۱۳۹۰ رشته‌های مدیریت گردشگری، مدیریت هتلداری در واحد تهران غرب دایر است و دانشجو می‌پذیرد و از سال ۹۵ به پیشنهاد اساتید و دانشجویان این رشته‌ها، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بر آن شد، تا رویدادهایی را برای معرفی حفظ فرهنگ و سبک زندگی ایرانی-اسلامی و احیای خوراک‌های فراموش شده و سنتی ایرانی طراحی و اجرا کند. این رویدادها زمینه‌های خوبی برای ارتقای مهارت‌های کاربردی دانشجویان و ایجاد فضای مناسبی برای حضور صاحبان حرفه‌های مرتبط هتلداری و گردشگری در دانشگاه را فراهم کرده است.

در طول ۵ دوره برگزاری جشنواره گردشگری خوراک، معاونان سازمان گردشگری، مدیران رؤسای هتل‌های بین‌المللی و هلدینگ هتلداری در کنار مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و استان تهران میهمان در دانشگاه بودند و از نزدیک ظرفیت‌ها و برنامه‌های آموزشی و کاربردی در حوزه گردشگری و هتلداری را نظاره می‌کردند.

هر ساله محورهای مختلفی برای جشنواره بر اساس شعار سال و منویات مقام معظم رهبری انتخاب می‌شود و تاکنون مورد توجه دانشجویان و صنعتگران این حوزه‌ها قرار گرفته است. چهار جشنواره را با همکاری بسیار خوب هتل‌های بین‌المللی برگزار کردیم و فرصت‌های خوبی برای اشتغال دانشجویان واحد تهران غرب بعد از فارغ‌التحصیلی ایجاد شده است.

آنا: جشنواره‌های گردشگری خوراک از چه سالی آغاز شد؟

داداندیش: نخستین جشنواره گردشگری خوراک در سال ۱۳۹۵ با محوریت احیای خوراک‌های فراموش شده و سنتی-ایرانی برگزار شد، درسال ۹۶ موضوع سبک زندگی ایرانی-اسلامی محور اصلی جشنواره بود و در سال‌های ۹۷ و ۹۸ سومین و چهارمین جشنواره با موضوع پلوهای ایرانی ویژه ماه مبارک رمضان و با محوریت مراسم آئین شب یلدا برگزار شد.



جشنواره پنجم که مصادف با آخرین روز ماه آذر و بلندترین شب سال بود در مجتمع پیامبر اعظم (ص) و سالن چندمنظوره در فضای بسیار خوبی با موضوع آئین شب یلدا در سال گذشته با حضور دانشجویان و خانواده‌های آنان همزمان با میلاد با سعادت پیامبر (ص) برگزار شد؛ یکی از ویژگی‌های خوب این جشنواره‌ها مشارکت دانشکده با اساتید گروه‌ها و کانون‌های گردشگری و هتلداری و برنامه‌ریزی و اجرای آن، استقبال دانشجویان گروه‌های آموزشی مرتبط و دیگر دانشجویان از رشته‌های دیگر است.

در هر جشنواره معمولاً بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ دانشجو در رقابت‌ها و مسابقات شرکت می‌کنند و نزدیک به ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از دانشجویان از کارگاه‌ها و کنفرانس‌های جمعی جشنواره و جمعی از اساتید، پرسنل، خانواده‌ها در مراسم اختتامیه شرکت فعال داشته‌اند.

معمولاً این جشنواره‌ها در طول یک هفته در دانشکده مدیریت همراه با برنامه‌های جمعی مثل کارگاه‌ها، سخنرانی‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط با موضوع جشنواره برگزار شده و فضای بسیار خوبی برای آشنایی دانشجویان و اساتید گروه‌های دیگر آموزشی با مباحث گردشگری و هتل‌داری به‌وجود آورده است.

برگزاری ششمین جشنواره گردشگری خوراک به‌صورت مجازی به دلیل کرونا

آنا: امسال با توجه شیوع ویروس کرونا جشنواره چگونه برگزار شد؟

داداندیش: امسال با توجه به بحران بیماری کووید-۱۹ و تعطیلی کلاس‌های آموزشی در دانشگاه تصمیم گرفتیم که ششمین جشنواره گردشگری خوراک را به‌صورت مجازی در قالب مسابقات پیش‌خوراک‌ها، شیرینی‌ها و چیدمان سفره افطاری ساده در ایام ماه مبارک رمضان برگزار کنیم. این جشنواره می‌تواند فضای جدیدی برای فعالیت دانشجویان، اساتید در آموزش‌های مجازی و رویدادهای رقابتی به‌وجود آورد.



برگزاری جشنواره و رقابت‌های دانشجویان در فضای مجازی تجربه جدیدی برای ما در دانشگاه بوده و مستلزم تولید محتوا و نشر آن در فضای مجازی است.

همچنین در این رویداد مجازی دانشجویان ضمن ارتقای مهارت‌های آشپزی، شیرینی‌پزی و سفره‌آرایی؛ مهارت عکاسی، فیلمبرداری و تولید کلیپ خود را نیز تقویت می‌کنند.

برگزاری مجازی رویدادها و جشنواره‌ها در دانشگاه موجب کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در زمان برای مدعوین و شرکت‌کنندگان خواهد بود و از سوی دیگر این اقدامات، نگاه استراتژیک در تداوم برنامه‌ها و فعالیت‌های کارآفرینی، فرهنگی و رویدادها را در شرایط بحران کنونی نیز در بردارد.

اهداف کلان و خرد جشنواره گردشگری خوراک دانشگاه آزاد اسلامی

آنا: هدف از برگزاری چنین جشنواره‌هایی در محیط دانشگاه چیست؟

داداندیش: برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها در دانشگاه چه به‌صورت حقیقی و چه به‌صورت مجازی، یکی از روش‌هایی است که می‌تواند تقویم فرهنگی و مناسبت‌ها را در کشور پوشش دهد. به همین مناسبت، کانون‌های گردشگری-هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با اجرای دوره‌ای اینگونه جشنواره‌ها، اهداف خود را به‌صورت کلان و خرد در پیش گرفته است.

الف) اهداف کلان

کمک و حمایت از جهش تولید و اصلاح الگوی مصرف در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی و سخنان مقام معظم رهبری، حفظ فرهنگ ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی و تداوم آداب و رسوم قومیت‌های ایرانی، کمک به کارآفرینی و مهارت‌افزایی جوانان دانشجو در صنعت گردشگری و هتلداری، افزایش اشتغال و درآمدزایی در فضاهای مجازی در بحران اقتصادی-اجتماعی، فرصتی برای گردهمايی دانشگاه و صنعت، ترغیب و ایجاد انگیزه در دانشجویان و پرکردن اوقات فراغت پویا، کمک به صنعت گردشگری و هتلداری در راستای دانش نوین، خلاقیت‌های آموزشی، نوآوری و ایجاد شرکت‌های نوپا در این حوزه از جمله اهداف کلان جشنواره گردشگری خوراک در واحد تهران غرب است.

ب) اهداف خرد

۱) اهداف بهداشتی

تغییر الگوی مصرف خانواده‌های ایرانی-اسلامی، گرایش به غذاهای بومی، بالابردن نسبت مصرف غلات و کربوهیدرات‌ها در سبد کالای خانواده‌های ایرانی نسبت به پروتئین‌ها، کاهش هزینه‌ها و افزایش سلامت تغذیه بومی از جمله اهداف بهداشتی جشنواره محسوب می‌شود.



۲) اهداف فرهنگی

از جمله اهداف فرهنگی جشنواره گردشگری خوراک می‌توان به احیا و معرفی غذاهای بومی به‌ویژه در راستای ارتقای فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی، اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه و تقویت فرهنگ سنتی تغذیه و استفاده از خوراک بومی ایرانی با ارزش غذایی بالا، ایجاد فرصتی برای با هم بودن، تحکیم روابط خانوادگی و دوستی در فضای مجازی در دوران قبل و بعد از بحران اشاره کرد.

۳) اهداف اجتماعی

افزایش انگیزه، نوآوری و به‌کارگیری خلاقیت‌های ذهنی دانشجویان گردشگری و هتلداری در حوزه‌های آشپزی و شیرینی‌پزی ایرانی-اسلامی، توجه به الگوهای غذایی و ارائه تصویر مناسبی از رژیم غذایی و عادت‌های تغذیه‌ای اعضای جامعه، معرفی الگوهای غذایی فرهنگ‌های بومی ایران در مناطق مختلف جغرافیایی برای آموزش جوان‌ترها، معرفی گردشگری خوراک و تصویر مناسبی از سبک زندگی، آداب و رسوم قومیت‌های مختلف در راه ارتقای فرآوری، طبخ و سرو غذا در فرهنگ غذایی ایران برای ایجاد انگیزه در فضای مجازی و فعالیت‌های مرتبط با آن در سبک زندگی دانشجویان به‌عنوان اهداف اجتماعی جشنواره در نظر گرفته شده است.

تست ۷۰۰ غذا و شیرینی در پنجمین جشنواره گردشگری خوراک واحد تهران غرب

آنا: جشنواره قبلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

داداندیش: همزمانی پنجمین جشنواره گردشگری خوراک با شب یلدا که بلندترین شب سال است و خانواده‌ها در این شب گردهم می‌آیند و مراسم حافظ‌خوانی دارند و خوراکهای خاصی در این شب می‌خورند، ما را بر آن داشت که در شب قبل از یلدا فضای خانوادگی را در سالن چندمنظوره پیامبر اعظم (ص) به‌وجود بیاوریم.

لذا برای اولین بار رویه‌ای را تدارک دیدیم که دانشجویان، اساتید و کارمندان و خانوده‌های آن‌ها با هم در جشنواره حضور پیدا کردند. بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر در آشپزی و شیرینی‌پزی رقابت کردند و خانواده‌ها توانستند بیش از ۷۰۰ غذا و شیرینی را تست کنند.

پنجمین جشنواره گردشگری خوراک با محوریت آئین شب یلدا با حضور پرشور دانشجویان برگزار و موجب ارتقای اهداف پیشین و آتی دانشگاه شد. استمرار این رویداد در واحد تهران غرب و ارتقای سطح آگاهی و مهارت‌محوری این جشنواره‌ها، باعث ایجاد انگیزه و ترغیب دانشجویان و راهی شدن تعداد بسیاری از آنان به بازار کسب‌وکار شده است که این خود نویدی برای آینده‌ای روشن جهت استمرار برگزاری اینگونه جشنواره‌ها را در سطوح مختلف دانشگاهی به دنبال خواهد داشت.

ایجاد انگیزه نوآوری و به‌کارگیری خلاقیت‌های ذهنی دانشجویان

آنا: جشنواره گردشگری خوراک چه دستاوردهایی برای واحد تهران غرب، دانشجویان و خانواده‌های آنان دارد؟

داداندیش: دستاوردهایی که این جشنواره‌ها برای واحد تهران غرب داشته، ایجاد انگیزه نوآوری و به‌کارگیری خلاقیت‌های ذهنی دانشجویان گردشگری و هتلداری بوده است؛ با توجه به اینکه یکی از رویکردهای آموزشی واحد تهران غرب از سال ۱۳۹۸ آموزش بر مبنای حل مسئله با نگاه نسل سوم و چهارم دانشگاه است، برگزاری این جشنواره‌ها واحد تهران غرب را در رسیدن به این مهم نزدیک می‌کند.

این جشنواره، مهارت‌افزایی و کارآفرینی را که یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های ورود به بازار کسب‌وکار محسوب می‌شود، به‌عنوان دستاوردی مهم برای دانشجویان و خانواده‌های آنان دربر داشته است.

تیم تشریفات که با محوریت یکی از اساتید پرکار و خلاق واحد تشکیل شده است، از سال ۹۵ ثبت‌نام بسیاری از رویدادهای واحد را برعهده گرفت و نتایج همکاری مسئولان و پرسنل ثبت‌نام و این تیم بسیار خوب ارزیابی شد و رضایتمندی مراجعان را بالا برد. البته شرکتی در مرکز رشد واحد تهران غرب ایجاد شد که چند رویداد علمی و نمایشگاهی را در خارج از دانشگاه و در شهرداری و سازمان مرکزی به خوبی برگزار کرد. البته امسال با برگزاری این رویداد در فضای مجازی حوزه‌های جدیدی ایجاد شد که باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.

آنا: درباره ششمین جشنواره خوراک توضیح بفرمایید.

داداندیش: در این دوره به‌ دلیل تغییر در ساختار برگزاری و برای گذار از بحران و تداوم روند این جشنواره‌ها، از طریق رسانه‌های اجتماعی که امروزه در اختیار همه دانشجویان قرار دارد، این جشنواره اطلاع‌رسانی و برگزار شد. لذا، سعی بر این بود تا باکیفیت یکسان و با استفاده از ابزارهای موجود برای شرکت در مسابقات به‌صورت مجازی، دستور کار را در راستای جشنواره‌های پیشین پیاده‌سازی کنیم.

این جشنواره در ماه مبارک رمضان در قالب مسابقات هفتگی با معرفی انواع پیش‌خوراک‌ها و شیرینی‌های متنوع ماه مبارک در نظر گرفته شد و جشنواره به‌صورت آنلاین با سخنرانی اینجانب آغاز شد که بیش از ۱۵۰ نفر همزمان آن سخنرانی افتتاحیه جشنواره را دیدند.

زمان‌بندی این مسابقات به‌صورت هفته اول، آش‌های ایرانی و انواع حلواها؛ هفته دوم، کوکوها، کتلت‌های ایرانی و کیک‌های شیفون؛ هفته سوم، دلمه‌ها و شیرینی‌های خشک سنتی و هفته چهارم، کوفته‌های ایرانی و نان‌های مناسب سفره افطاری بود. در آخر کارهای ارسالی داوری می‌شود و امیدواریم برندگان هر بخش از مسابقات بعد از پایان ماه مبارک رمضان دریک جلسه حضوری با رعایت شرایط فاصله‌گذاری اجتماعی و بهداشتی مورد تقدیر قرار بگیرند.



آنا: رویکرد شما درخصوص حمایت از کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی چیست؟

داداندیش: یکی از رویکردهای واحد تهران غرب در حمایت از کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی، حضور حداکثری دانشجویان در رشته‌های مختلف و ایجاد فرصتی برای پیاده‌سازی ایده‌های خلاق دانشجویان و اساتید و توسعه رویکرد کارآفرینی و مهارتی در همه رشته‌های آموزشی است. به همین منظور، برای رشد و پیشرفت دانشجویان در زمینه‌های مختلف تصمیم داریم تا با هرچه فعال‌تر کردن ایده‌پردازی، توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی، آموزش‌های کاربردی و مهارتی را برای دانشجویان در دوره تحصیل داخل واحد ایجاد کنیم.

با توجه به اینکه یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی، تبدیل کردن واحدهای دانشگاهی به دانشگاه حل مسئله و تأثیرگذار در جامعه است، بنابراین با استفاده از کارکردهای هوشمندانه کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی دانشجویی و نظارت و هدایت اساتید می‌توان راه‌حلی برای حل مسائل و مشکلات پیچیده در حوزه‌های مختلف کشور در فضای علمی دانشگاه‌ها به وجود آورد. جوامع نوین، انباشته از مسائلی هستند که دانشگاه‌ها می‌توانند در رفع و پیشگیری آن‌ها سهم بسزایی داشته باشند و در این راستا نقش کانون‌ها، تشکل‌ها و انجمن‌های علمی؛ شناسایی و جذب حداکثری دانشجویان در دوران تحصیل به فعالیت‌های مرتبط و حل مسئله در دانشگاه است. لذا یکی از اهدافمان در واحد تهران غرب حمایت و تسهیل امور آنان است.

البته اساتید در این زمینه نقش کلیدی دارند، به همین دلیل از سال گذشته کارگاه‌هایی را برای همفکری با اساتید هیئت علمی و حق‌التدریس واحد برگزار کردیم تا بتوانیم با استفاده از روش‌های نوآورانه آموزشی درهمه گروه‌های آموزشی تغییری در آموزش با جهت‌گیری کاربردی کردن هرچه بیشتر آموزش و تغییر رویکرد دانشجویان به تحصیل را به‌وجود بیاوریم. بعضی از اساتید اعلام آمادگی کردند و در ترم پیش آموزش به روش حل مسئله را در بعضی از کلاس‌های خود تجربه کردند و امیدوارم نتایج آن به‌صورت مقالات منتشر شود. البته سرای نوآوری واحد تهران غرب نیز با رویکرد نوآوری و فناوری، مجوز گرفته است و تا ماه‌های آینده آغاز به‌کار خواهد کرد.

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: گردشگری خلاقیت هتلداری جشنواره گردشگری خوراک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب جشنواره گردشگری خوراک دانشگاه آزاد اسلامی گردشگری و هتلداری واحد تهران غرب برگزاری جشنواره ماه مبارک رمضان خلاقیت های ذهنی جشنواره ها ایرانی اسلامی صورت مجازی فضای مجازی ایجاد انگیزه خانواده ها برنامه ها برگزار شد بسیار خوب سبک زندگی کانون ها حل مسئله خوراک ها تشکل ها حوزه ها رشته ها گروه ها شب یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۳۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم

از آغاز درگیری مستقیم و نظامی بین رژیم صهیونیستی و نیروهای حماس تا امروز بیش از ۳۵ هزار نفر از مردم غزه شهید شده‌اند که از این تعداد بیش از ۷۰ درصد زن و کودک هستند. جنایت رژیم اسرائیل در نوار غزه که هر روز ابعاد جدیدی هم از آن رسانه‌ای می‌شد و از حمله به بیمارستان تا تعرض به زنان و جنایات جنگی را هم در برمی‌گرفت، همه جان‌های آگاه در سراسر جهان را دلمرده و افسرده کرد و به واکنش واداشت و از آن زمان تاکنون خیابان‌ های بسیاری از شهرهای کشورهای مختلف صحنه تظاهرات و اعتراض به دولت‌ها برای مقابله با اقدامات غیرانسانی این رژیم و راهپیمایی‌های حمایتی از مردم غزه و مقاومت آنان بوده است.

دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته و نخبه هر جامعه‌ای نیز از این امر مستثنی نبوده‌اند و تقریبا همزمان با آغاز درگیری‌ها با بقیه اقشار مردم در مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین درخواست برای تحریم کالاهای تولید این کشور یا کسب‌وکارهای طرف قرارداد و توافق با این رژیم داخل یا خارج دانشگاه راهپیمایی‌های اعتراضی و تحصن برگزار می‌کردند.

دانشجویان آمریکایی طی دهه‌های گذشته و در بازه‌های مختلفی مانند اعتراض نسبت به جنگ ویتنام (دهه ۶۰ قرن بیستم میلادی) یا نظام آپارتاید آفریقای جنوبی (دهه ۸۰ میلادی) فعالانه در موضوعات حوزه عمومی جامعه مشارکت و به این شکل توجه بیشتری از افکار عمومی را به خود و خواسته‌ها و نظریات‌شان، جلب می‌کردند، بنابراین اعتراض های آنها به حملات رژیم اسرائیل به غزه و اقدامات آنها در قالب راهپیمایی، تظاهرات و تحصن داخل دانشگاه باعث تعجب نیست و تقریبا از روزهای اول این جنایات شروع شد و هنوز ادامه دارد.

رابرت کوهن صاحب کرسی جامعه‌شناسی و تاریخ در دانشگاه نیویورک آمریکا در این زمینه به پایگاه اطلاع‌رسانی ووکس گفت: اعتراض های اخیر دانشجویی هنوز از جهت گستردگی به اعتراض های دهه ۶۰ و ۸۰ میلادی در آمریکا نمی‌رسد، اما از جهت اعتراض های داخل محوطه دانشگاهی به احتمال زیاد بزرگ‌ترین اعتراضات دانشجویی قرن بیست و یکم داخل دانشگاهی است.

وی به عنوان رصدگر فعالیت کنشگران دانشجویی تاکید کرد: اعتراض های گسترده‌ای در سال‌ها و دهه‌های اخیر در مخالفت با جنگ عراق، همراهی با جنبش اشغال وال‌استریت (۲۰۱۱) و پس از قتل جرج فلوید (۲۰۲۰) رقم خورد ولی این اعتراضات بیشتر خارج از محوطه دانشگاه بوده است.

یادآوری اصل اول منشور حقوق برای اعضای مجلس نمایندگان

اعتراضاتی که از اوایل آبان گذشته و با شدت‌گرفتن حملات رژیم صهیونیستی در غزه آغاز شد، کمی بعد دست‌کم سه رییس دانشگاه آمریکا را آذر گذشته به جلسه استماع کمیسیون آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا کشاند تا درباره رویکردهای خود نسبت به این اعتراضات به اعضای مجلس نمایندگان توضیح دهند.

کلودین گی رییس پیشین دانشگاه هاروارد، لیز مگیل رییس پیشین دانشگاه پنسیلوانیا و سالی کورنبلاث رییس موسسه فناوری ماساچوست (ام، آی، تی) در برابر اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان در این کمیسیون حاضر شدند و به پرسش ها و بیشتر انتقادها آنها پاسخ دادند

یکی از نمایندگان جمهوریخواه در گفت‌وگویی داغ و بیانی شدید لحن از رییس دانشگاه هارورد به دلیل شنیده شدن کلمه «انتفاضه» در میان شعارهای دانشجویان به شدت انتقاد کرد و گی نیز به این کلام پاسخ داد و گفت: حرف و شعار تنفرآمیز از نظر شخص من زشت و منزجرکننده است و با ارزش‌های هاروارد نیز تناقض دارد، اما توجه اعضای کمیسیون آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا را به آزادی بیان جلب می‌کنم و از آنها می‌خواهم به آن اجازه ظهور و بروز دهند، حتی به نظرها و بیان‌های انتقادی، توهین‌آمیز یا موجب عصبانیت.

اعضای مجلس نمایندگان با هر نوع اعتراضی به رژیم اسرائیل نسبت به وقایع غزه مخالف بودند و این امر را تحمل نمی‌کردند؛ هر چند با قانون اساسی آمریکا مخالف است.

رییس دانشگاه هاروارد در واقع در پاسخ خود به متمم اول قانون اساسی آمریکا موسوم به منشور حقوق اشاره کرد. اصلی که حکومت (کنگره) را از وضع قوانین برای تثبیت یک دین به عنوان دین رسمی، ممنوع کردن اعتقاد آزاد به دین، یا محدود کردن آزادی بیان، حق تجمع صلح آمیز، یا حق شکایت به منظور جبران خسارت‌ها از سوی دولت بازمی‌دارد. بر اساس این اصل هر فردی از جمله دانشجویان آزاد هستند تا انتقادهای خود را بیان کنند و حق تجمع صلح‌آمیز را نیز دارند.

با وجود این مقاومت‌ها دانشجویان آمریکایی و به خصوص گروه‌های فعال دانشجویی در حمایت از مقاومت مردم غزه بعد از این ماه‌ها فعال بودند و یکی از نشانه‌های آن اینکه حوالی آذر ماه حمایت‌های مالی دانشگاه از دو تشکل دانشجویی این دانشگاه موسوم به عدالت برای فلسطین / Columbia chapters of Students for Justice in Palestine و صدای صلح یهودیان/ Jewish Voice for Peace به دلیل فعالیت‌ها در اعتراض به جنایات رژیم اسرائیل قطع شد و دیگر اجازه فعالیت در قالب برگزاری مراسم داخل دانشگاه را تا پایان نیم‌سال پاییز نداشتند. یکی از درخواست‌های گروه دانشجویی عدالت برای فلسطین برگزاری جلسه‌ای با یک شاعر فلسطینی به نام محمد الکورد/Mohammed El-Kurd در دانشگاه در دوم نوامبر ۲۰۲۳ (۱۱ آبان ۱۴۰۲) بود که توسط مقامات دانشگاه لغو شد.

سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم

اما این بگیر و ببندها و موانع برای برگزاری مراسم، اعتراض و راهپیمایی‌ها هم مفید نبود و دانشگاه‌ها شاهد فعالیت دانشجویان بودند تا اینکه دور جدیدی از اعتراض های جدی دانشجویان آغاز شد و آنها تصمیم گرفتند داخل دانشگاه‌های خود تحصن کنند و به این شکل نظام حاکم و به خصوص صاحبان کسب‌وکارها را به توقف همکاری تجاری با رژیم صهیونیستی وادار کنند. این درخواست اصلی دانشجویان معترض همان درخواستی بود که گروه‌های آزادی‌خواه در زمان مقابله با اقدامات رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی نیز مطرح می‌کردند ولی دانشگاه در آمریکا حتی طرح این درخواست را طاقت نیاورد.

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک پرچمدار این حرکت برجسته اعتراضی بودند. دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، به سال ۱۷۵۴ تاسیس شد، بیش از چهار هزار و ۶۰۰ کارمند و عضو هیات‌عملی و ۳۶ هزار و ۶۴۹ دانشجو دارد که ۲۶ هزار و ۸۸۸ نفر در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند و در مساحت بیش از ۱۲۱ هکتاری واقع است. ریاست این دانشگاه در حال حاضر با خانم مینوش شفیق (مصری‌الاصل و آمریکایی‌تبار) است.

دانشجویان این دانشگاه از روز ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) در همراهی با مردم غزه چادرهایی را داخل محوطه دانشگاه برپا کردند تا مخالفت خود را با شیوه و رویکرد روسای دانشگاه‌ در برابر اقدامات رژیم اسرائیل در غزه نشان دهند. فردای این روز بود که مجلس نمایندگان از رییس این دانشگاه خواست تا در جلسه استماع کمیسیون آموزش و نیروی کار حاضر شود و در مورد اقدامات ضدیهودی رخ داده در این دانشگاه توضیح دهد.

جالب آنکه به روایت شبکه خبری پی‌بی اس یکی از سوال ها از شفیق این بود؛ چرا جوزیف مسعد/ Joseph Massad استاد اردنی‌الاصل رشته علوم سیاسی جدید عرب و مطالعات خاورمیانه این دانشگاه حمله هفتم اکتبر حماس به اراضی اشغالی را قابل توجه و شگفت‌انگیز خوانده و با این استاد برخوردی نشده است، البته شفیق هم پاسخ داد: مسعد توبیخ و از سمت ریاست یک کمیسیون بازنگری داخلی دانشگاه برکنار شده است.

ماجرا به اینجا ختم نشد و رییس دانشگاه کلمبیا در بازگشت از این جلسه استماع (۱۸ آوریل، ۳۰ فروردین) از پلیس کلان شهر نیویورک در نامه‌ای رسمی خواست تا در برچیدن بساط اعتراض دانشجویان کمک کنند و از اینجا بود که پای پلیس به داخل محوطه دانشگاه باز شد و این روند ادامه یافت؛ با وجود اینکه در آمریکا بیشتر دانشگاه‌ها نیروی داخلی پلیس دارند و به طور معمول برای حفظ نظم و امنیت از این نیروهای داخلی کمک می‌گیرند.

از این پس دانشجویان دانشگاه‌های دیگر هم به معترضان پیوستند و دانشگاه تگزاس در شهر آستین، دانشجوی کالیفرنیا، دانشگاه‌های یوتا، ویرجینیا، آریزونا، کارولینای شمالی و فلوریدا نیز شاهد این اعتراضات و بازداشت صدها دانشجوی معترض بودند.

بر اساس بررسی‌های شبکه خبری سی ان ان، بیش از ۴۰۰ دانشجوی معترض تنها در یک روز دستگیر شدند. از این تعداد، حدود ۳۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا و دانشکده سیتی کالج نیویورک دستگیر شدند. سی. ان. ان همچنین برآورد کرد که به طور گسترده‌تر، بیش از ۱۶۰۰ نفر از ۱۸ آوریل در داخل ۳۰ دانشگاه‌ آمریکا بازداشت شده‌اند.

روند سرکوب اعتراض های دانشجویی به اندازه‌ای شدید بوده است که رییس سازمان ملل متحد و برخی دیگر از مقامات این سازمان نیز نسبت به آن واکنش نشان داده و خواستار احترام و رعایت حق دانشجویان برای اعتراض های مسالمت‌آمیز شده اند، اما هنوز باید منتظر ماند و دید ابعاد این اعتراضات به چه حدی گسترده می‌شود و تاثیر آن بر عرصه بین الملل تاچه حد خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم
  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای دفاع از غزه/«ما آزاد نیستیم!»
  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای غزه/ «ما آزاد نیستیم!»
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • اولتیماتوم استاندار لرستان برای مصوبات سفر رئیس‌ جمهور